onsdag 19 augusti 2009

Lite ordning och reda

Nu har jag fått igång Internetet igen här hemma... så nu får det bli lite ordning och reda på bloggandet. Men det är inte lätt när man har så mycket roligt som drar i en...

Smurfen... ja vi kallar den det för den är blå. Det var Daniel Söderholm som kom på det namnet...

Den har perfekt storlek till våran gård, enligt oss... inte för stor och inte för liten. Jag har en hel del kvar att lära hur man manövrerar skopan på bästa sätt, jag är ju inget proffs direkt. Men idag har vi lyckats byta från stora klipparen till lilla klipparen och tillbaka igen. Inte var det lätt men det gick till slut. Teknik... när man har fått in rätt teknik så går det nog snabbt och smidigt. Hur eller hur, ganska många timmar har jag tillbringat med Smurfen. ALL mark, 24 acres (ca 10 ha) skulle klippas ner. Och visst, det låter inte så mycket men det är ganska eländig terreäng på vissa ställen och inte så fint som på den här bilden:

Här ser ni lite före och efter också. Det var riktigt roligt att hålla på för man såg verkligen skillnad. Jag har ett par acres kvar att rulla över men kroppen behöver lite vila. Eftersom det går upp och ner, höger och vänster hej och hå så får man veta att man har muskler i kroppen man inte brukar använda... Fast nu när man har en traktor så undrar man hur i all världens namn man har kunnat bo på gård i 8 år utan en!?!

Ett annat projekt vi har börjat på är VALPAR.... Dom här två har vi tänkt att försöka para

Oliver (till vänster) och Geisha (till höger). Vi har börjat ta cytologi och progresteronprover på Geisha och förhoppningsvis blir insemination under nästa vecka! Det blir julvalpar... tänk så sött va?

Mammas Social Security Number har kommit!!!! TJOHOOO. Nu får mamma legalt börja jobba i USA! Så roligt känns det som. Hon har massa roliga ideer i huvudet som hon håller på att tumla runt med så det återstår att se vad som händer där... Hennes företag kommer varjefall heta Saint Cox Design. Jag lovar att berätta vad hon gör... Idag har vi varit och kollat på tyger till ett av hennes projekt. Ett sängöverkast hon pratat väldigt länge om...

Imorgon är det mestadels stalljobb som står på schemat. Alla boxar ska få nytt spån och alla hästar ska komma in för på fredag morgon kommer hovslagaren... och så kommer det en ny vända hö... återigen tack till Smurfen som gör det möjligt att ta hem mer än två balar åt gången :)

Ha det gott folk!

4 kommentarer:

Strega sa...

Bo på en gård utan traktor?! Det låter som mer handarbete än vad man skulle behöva utsätta sig för! *haha*

Och nu blev jag nyfiken (igen). ;)
Vad kommer det sig att ni inseminerar Geisha när Oliver finns på plats? Är det för attt veta mer exakt när valparna kommer att födas eller för att man vill ha mer koll på hur många det blir? (Jag kan ingenting om AI, det kanske märks på frågorna...) :)

Prickiga Pojkar sa...

smurfen verkar ju toppen :) lycka till med valpplanerna !!

Anette o Nilla sa...

Vad kul med valpar!

Pia sa...

Vilken söt smurf :D Vad härligt för Pia att kunna jobba nu Design e nåt hon kan Kommer ihåg så fin hennes Amerikaklänning var på festen Kul med valpisar Kram