onsdag 17 december 2008

Sicken chock

Idag hände det som inte får hända... helt plötsligt här på kvällen hör jag ett jävla skällande och konstiga ljud. Hör samtidigt att en bil kommer och tittar ut genom fönstret från ovanvåningen där jag sitter vid datorn och vad ser jag... ryggen på Crispy!!!! Jag bara skriker rätt ut. Hur f*n har dom kommit ut? Att mamma släppt ut dom i trädgården fattar jag men utanför den?!? Det är en kvinna som kommer in och frågar om det är våra hundar. Jag springer ner och ut i bara strumporna och försöker ropa till mig dallisarna. Det är Daim, Crispy, Japp, Co-Co och Hoppsan som har på något sätt är utanför. Daim är redan infångad. Resten av gänget kommer till mig ganska snabbt. Men grinden till deras gård har nästan frusit och är jättetrög att få upp men till slut lyckas jag och alla hundar är där dom ska vara. *pust*.



Inte nog med det, detta var egentligen dagens andra chock för tidigare idag var cockrarna ute och på något sätt har Question och Robbin kommit ut från hagen, krupit under någonstans. Robbin kom från julgransfarmen och Question hade klokt nog krupit in i bilen. Mamma hade glömt att stänga bakluckan som tur var så där hade han krupit in.



Här är det faktiskt livsfarligt för hundarna att komma lösa. Dels har grannen Pitbullterriers som inte är trevliga, det är väl känt i området. Dels så har vi en motorväg 300 meter härifrån och innan dess är tåget som är ganska aktivt också så några lösa hundar får inte förekomma! Vart Dallisarna kom ut vet vi, dom har lyckats få upp grinden för den stod öppen, där cockrarna har kommit ut vet vi inte me det ska vi leta efter imorgon när det är ljust.






En liten vilopaus nu med en söt bild:

Robbin hälsar på en av sina valpar... visst är den söt!

Valparna har förresten börjat få lite ögon en del av dom. Små små svarta prickar börja man kunna se. I kväll ska dom få avmaskning *blä* för första gången. Här måste man avmaska vid 2, 4 och 6 veckor men vi kommer att avmaska vid 2, 5 och 8 veckor eftersom dom kommer vara här längre än brukligt i USA.

Jag har suttit med registreringshandlingarna för hundarna idag. Hoppas ni INTE är avis på det jobbet. Dels så är det blanketter som ska fyllas i. Sedan ska dom ha två bilder på varje hund, en tagen från sidan och en framifrån. Eftersom Crispy är dräktig med Daim och Molly har valpar med Robbin så behöver dessa fyra DNA-testas så då fick man ringa och beställa DNA-kitt för det á $35 - 285 kr/st... dom hittar då jämt något att ta betalt för :(. Och allt här tar tid vad gäller sånt här. Det tar en vecka innan dom här kitten kommer, sedan ska allt skickas in och då tar det nio veckor för dom att behandla och registrera in hundarna här i USA... i Sverige hos SKK tar det max 2 veckor och då har det tagit massor med tid... först när dom är registrerade så kan vi registrera valpkullarna... jisses säger jag bara!!! Men men, det kommer nog gå bra ändå. Man ska bara ha tålamod och det är inte jag född med...

3 kommentarer:

Anonym sa...

nämen tänkte dem smita ut på äventyr :/skönt att ni lyckades fånga in hela gänget så snabbt igen !!
bebisarna hälsar..växer så det knakar !!kram!

Pia sa...

Oj oj Vilka smitare du har ;) Har du inget tålamod Cilla ;) Då är vi två Ha en bra dag

Anonym sa...

oj! Har ni satt på hänglåsen som vi köpte i "Dallishagen"? har Cockrarna grävt sig ut eller har ni kommit på vart de tog sig ut? Jag hoppas att ni löser problemet men det gör ni ju säkert. Lycka till med smitandet! Kram