måndag 8 december 2008

Valpar och lite mer

Just nu virrar det av valpar överallt känns det som!!! Det är jättemysigt tycker jag. Våra egna 8 valpar mår bara bra. Dom växer och gror som dom ska. Molly tar hand om sina valpar jättebra så än så länge ser det ljust ut.

Vi har även fått en liten bild från Evelyns kull. Det är fem valpar just nu. Tre tikar och två hannar men tyvärr verkar det väl som om en tik var lite krasslig. Daim är varjefall stolt pappa och hälsar att inga svansknix finns på dessa valpar om någon skulle undra :). Även Evelyn verkar vara en stolt mamma och för att inte tala om Ann-Sofie och Anders som är jättestolt matte och husse!

Igår var vi och shoppade lite. Daniela köpte sig bland annat ett par jeans/ridbyxor och en cowboyhatt. Detta var hon ju tvungen att testa idag så hon svingade sig upp på Hanniball som också verkade tycka det var jättekul att leka cowboy. Det blåser ganska rejält idag så han var jättepigg och hade svårt att stå till men en bild fick vi varjefall!

I eftermiddag skall första gänget hundar med till veterinären. Uj uj uj. Det blir några av dallisarna, vi får se vilka. Det är första steget i avmaskningsprocessen. Här finns hjärtmask som man måste avmaska för en gång i månaden och det underlättar om man är med i ett avmaskningsprogram och då ska dom göra treckprov (bajsprov) och jag tror ett blodprov också för att fastställa dagens status först och sedan utgår man från det individuellt per hund men eftersom vi har så många så får vi åka ett par vändor. Vår bil tar helt enkelt inte så mycket hundar på en gång, vi får max plats med två eller tre i varje vända... Snart måste vi köpa en trailer känns det som :) Men det blir faktiskt första gången som hundarna lämnar gården sedan dom kom hit... Antingen skriver jag en blogg till ikväll eller så berättar jag mer imorgon...

Vill också passa på att gratulera kennel Jillocs för utmärkelsen Årets Uppfödare Alla raser 2008!!! STORT GRATTIS FRÅN OSS!!! Verkligen roligt att det blev en dallisuppfödare! Och vi vet alla (om inte annat kan man säkert räkna ut) att få den utmärkelsen krävs ett gediget arbete i en mycket hård konkurrens!!! Så hatten av från oss!!!

1 kommentar:

Pia sa...

Lycka till hos vetrinären med alla hundar